Skillnader

Här visas skillnader mellan den valda versionen och den nuvarande versionen av sidan.

Länk till den här jämförelsesidan

historia [2018-10-07 21:49]
Magnus Arvidsson
historia [2019-01-12 15:07] (aktuell)
Magnus Arvidsson
Rad 7: Rad 7:
 Huset har tjugo fullvärdiga [[lägenheter]] och många [[gemensamma utrymmen]]. Den gemensamma matsalen är det största av dessa, och i omedelbar anslutning till matsalen finns det gemensamma köket. Det gemensamma köket ritades efter våra diskussioner av Gunilla Lauthers och Karin Palm Lindén. I matsalen och köket anordnas regelbundet [[matlag]], men det går även att boka det privat. Huset har tjugo fullvärdiga [[lägenheter]] och många [[gemensamma utrymmen]]. Den gemensamma matsalen är det största av dessa, och i omedelbar anslutning till matsalen finns det gemensamma köket. Det gemensamma köket ritades efter våra diskussioner av Gunilla Lauthers och Karin Palm Lindén. I matsalen och köket anordnas regelbundet [[matlag]], men det går även att boka det privat.
  
-I början samlade vi ihop begagnade möbler som vi målade, vi köpte lampor, sydde gardiner, utrustade köket med porslin, redskap m.m. Vi har successivt inrett och så småningom också renoverat de gemensamma utrymmena. För att klara utgifterna har vi bosparat och tagit lån. Vi har möten och fester i matsalen. Alla deltar i [[gemensamma aktiviteter]] som exempelvis städning av de kollektiva utrymmena och skötseln av [[trädgården]] och utemiljön. Vi har [[röjardagar]] då vi arbetar tillsammans, och avslutar ofta med en måltid.+I början samlade vi ihop begagnade möbler som vi målade, vi köpte lampor, sydde gardiner, utrustade köket med porslin, redskap m.m. Vi har successivt inrett och så småningom också renoverat de gemensamma utrymmena. För att klara utgifterna har vi bosparat och tagit lån. Vi har möten och fester i matsalen. Alla deltar i gemensamma aktiviteter som exempelvis städning av de kollektiva utrymmena och skötseln av [[trädgården]] och utemiljön. Vi har [[röjardagar]] då vi arbetar tillsammans, och avslutar ofta med en måltid.
  
 Vill du veta mer om hur kollektivhusen i Lund kom till, se även [[http://slottet.org|Slottets]] historiebeskrivning av den tidiga kollektivhusutvecklingen i Lund på följande adress:  [[http://slottet.org/historia]] Vill du veta mer om hur kollektivhusen i Lund kom till, se även [[http://slottet.org|Slottets]] historiebeskrivning av den tidiga kollektivhusutvecklingen i Lund på följande adress:  [[http://slottet.org/historia]]
  
 Du som är boende i huset kan även se mer i den [[internt:historia|interna historiebeskrivningen]]. Du som är boende i huset kan även se mer i den [[internt:historia|interna historiebeskrivningen]].
Till början av sidan
historia.txt · Senast uppdaterad: 2019-01-12 15:07 av Magnus Arvidsson